Samsung-puhelimeen uudet kuoret ja pari uutta sovellusta – kevytyrittäjäksi voi ryhtyä pienin kustannuksin

0
451
Samsung-puhelimeen uudet kuoret ja pari uutta sovellusta – kevytyrittäjäksi voi ryhtyä pienin kustannuksin

Haaveiletko, että voisit tehdä töitä kotona ja määritellä itse omat aikataulusi? Haluaisitko olla oman itsesi pomo? Ehkä sinulle on kertynyt osaamista, jota voisit myydä muille. Mikäli haaveilet yrittäjyydestä, kevytyrittäjäksi ryhtyminen on helppo tapa kokeilla, onko yrittäjänä toimiminen sinun juttusi. On kuitenkin muutamia asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, jos haluat ryhtyä kevytyrittäjäksi ja työskennellä kotoa käsin.

Kotona työtä voi tehdä omien aikataulujen puitteissa sen verran kuin itse määrittelee tavoitteekseen. Lisäksi kotoa käsin työtä tekevä yrittäjä säästää rahaa kustannuksissa, kuten toimiston vuokrassa ja työmatkakuluissa. Toisaalta on hyvä tiedostaa, että kotona työskentely voi myös olla yksinäistä, etenkin jos kaipaa ympärilleen työyhteisöä ja kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä. Lisäksi yrittäjän voi olla usein vaikeaa vetää rajaa oman työn ja vapaa-ajan välille ja liikaa työskentelevää saattaa ajan mittaan uhata jopa työuupumus.

Ennen aloittamista onkin tärkeää pohtia, mitä asioita arvostaa työn tekemisessä ja mikä tekee työstä itselle mielekästä ja merkityksellistä. On myös tärkeää perehtyä kevytyrittäjyyteen ja selvittää, onko juuri se itselle sopiva yritysmuoto.

Kotona työskentelyn edut

Kotona työskentelemiseen liittyy monia etuja ja kuten mainittu, työn tekeminen kotoa käsin on usein hyvin joustava tapa tehdä työtä. Työ ja yksityiselämä pysyvät ehkä paremmin tasapainossa, kun työmatkoihin ei kulu ylimääräistä aikaa. Lisäksi ulkopuolisia häiriötekijöitä on luultavasti vähemmän ja voit tehdä työtilasta juuri sinulle itsellesi sopivan. Jos työskentelet kotoa käsin, omistat luultavasti jo kotona työskentelyyn tarvittavat laitteet ja välineet. Ehkä sinulta puuttuvat vain Samsung puhelimen kuoret ja joku uusi sovellus.

Koska kotoa käsin työskentelevän ainoat työkaverit ovat hänen työvälineensä, on tärkeää, että välineet toimivat hyvin ja ovat lisäksi viihdyttäviä. Puhelimen kuoria vaihtamalla voi piristää itseään nopeasti ja edullisesti. Valikoima on laaja – olitpa sitten värikkäästi koristeltujen tai yksinkertaisen tyylikkäiden kuorien ystävä, kotitoimistoa piristämään löytyy varmasti juuri itselle sopiva vaihtoehto.

Kun työvälineet ovat mieluisat eivätkä työkaverit häiritse, kotoa käsin työskentelevä luultavasti huomaa työskentelevänsä nopeammin ja käyttävänsä näin ollen aikansa tuottavammin. Päivittäisten työmatkojen mahdollisesti aiheuttama stressikin poistuu. Pukeutumiseen ei myöskään tarvitse panostaa niin paljon kuin toimistotyössä. Lisäksi kotona työskentelemisen hiilijalanjälki on paljon pienempi, kuin perinteisessä toimistotyössä syntyvä hiilijalanjälki.

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Kevytyrittäjyys on malli, jonka suosio on kasvanut. Sen avulla voi kokeilla yrittäjyyttä suhteellisen pienin kustannuksin ja pienin riskein. Jos yrittäjäksi haluavalla ei ole riittävää budjettia perinteisemmän yritystoiminnan aloittamiseen, kevytyrittäjänä aloittaminen on hyvä vaihtoehto. Kevytyrittäjyys on tavaroiden tai palvelujen tarjoamista asiakkaille perinteisiä yrittäjiä pienemmässä mittakaavassa. Kevytyrittäjä voi toimia esimerkiksi erilaisten verkkoalustojen kautta.

Kevytyrittäjät toimivat useimmiten ilman fyysistä myymälää. He voivat tarjota tuotteita tai erilaisia palveluja, kuten graafista suunnittelua, sisällön kirjoittamista tai konsultointia. Kevytyrittäjät hyödyntävät usein teknologiaa, jolloin toiminnan käynnistäminen ja asiakkaiden tavoittaminen tapahtuu nopeasti. Asiakkaita kevytyrittäjät pystyvät tavoittamaan ympäri maailmaa. Kevytyrittäjyys onkin loistava tapa testata omaa bisnesideaa ilman, että siihen menee liian paljon aikaa ja liikaa resursseja.

Kevytyrittäjänä aloittaminen

Jotta varmistat, että menestyt kotoa käsin työskentelevänä kevytyrittäjänä, lue ja ota selvää asioista. Varaa aika maksuttomasta yritysneuvonnasta. Kysy kaikki mahdolliset sinua askarruttavat asiat. Seuraavassa on joitakin hyödyllisiä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä aloitellessasi uraasi.

Laadi suunnitelma

Aseta yrityksellesi realistiset tavoitteet. Tee toimintasuunnitelma niiden saavuttamiseksi. Suunnittele, miten varmistat sen, että hallitset aikaasi tehokkaasti ja tarjoat laadukkaita palveluja tai tuotteita asiakkaillesi. Mieti, mikä on paras tapa markkinoida palvelujasi ja tavoittaa asiakkaita.

Selvitä säännökset ja veroasiat

Noudata säännöksiä ja ota selvää verotuksellisista asioista. Päätä, oletko sivu- vai päätoiminen yrittäjä. Selvitä, mitä vähennyksiä voit tehdä verotuksessa. Voit kysyä neuvoa yritysneuvonnasta ja verotoimistosta.

Luo tuottava työtila

Järjestä kotiin rauhallinen ja ergonomisesti oikeanlainen työtila. Kartoita, mitä tekniikkaa ja työvälineitä sinulla jo on, ja mitä tarvitset lisää. Panosta mukavan tunnelman luomiseen, sillä viihtyisä tila lisää tutkitusti tuottavuutta. Mieti myös kotitoimistosi turvallisuutta ja suojaudu vahingoilta etukäteen.

Verkostoidu

Pidä yhteyttä muihin yrittäjiin tai seuraa jonkun menestyvän yrittäjän blogia. Voit hyödyntää erilaisia verkkoryhmiä ja -foorumeita saadaksesi vertaistukea ja vinkkejä. Muista säilyttää positiivinen asenne – älä pelästy muiden tekemiä virheitä, vaan ota niistä opiksesi.

Mielekäs työ lisää hyvinvointia

Mieti, mitä juuri sinulle tarkoittaa mielekäs työ. Onko kevytyrittäjänä toimiminen ja kotona työskentely sinulle paras tapa tehdä työtä? Mielekäs työ on sellaista työtä, joka voi antaa sinulle tarkoituksen, tyydytyksen ja onnistumisen tunteita. Se on työtä, joka voi kohottaa itsetuntoa ja lisätä motivaatiota uusiin projekteihin. Kun koet, että työsi on merkityksellistä, voit myös inspiroida muita. Merkityksellinen työ on jotain, mitä jokaisen tulisi tavoitella elämässään.

Mistä tahansa työstä voi halutessaan löytää mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Jos tuntuu vahvasti siltä, että nykyisestä työstä on vaikea löytää mitään merkityksellistä, voi olla aika vaihtaa alaa. Aina työpaikan vaihto ei kuitenkaan ole mahdollista – muita vaihtoehtoja, kuin jäädä samaan työhön tai tehtävään, ei yksinkertaisesti ole. Ihminen onkin etuoikeutetussa asemassa, jos hänellä on mahdollisuus pohtia työpaikan vaihtoa ja työn merkityksellisyyttä. Oma etuoikeutettu asema onkin tärkeää tiedostaa.

Jos olet siinä etuoikeutetussa asemassa, että voit pohtia uusia mahdollisuuksia, harkitse kevytyrittäjyyttä ja työskentelyä kotoa käsin. Työn kokeminen mielekkääksi on olennaisen tärkeää onnellisen ja tyydyttävän elämän kannalta. Mielekäs työ tarjoaa sinulle mahdollisuuden antaa panoksesi yhteiskuntaan. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että voit itse hyvin, kun voit tehdä työtä tavalla, joka tekee sinut onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Ole siis rohkea ja kokeile uusia asioita – sillä voi olla suuri vaikutus elämääsi.