Etätyöt vaativat hyvää tietoturvaa

0
898
Mikä on tiketöintijärjestelmä ja miten se voi auttaa yritystäsi?

Viimeaikaiset poikkeusolot ovat muuttaneet elämää monissa yrityksissä ja jotkin muutokset tulevat jäämään pysyviksi. Yksi niistä on ehdottomasti etätöiden yleistyminen. Kun töissä käytetään omia laitteita, on virustorjunta ja tietoturva yleensä yhtiön toimesta hoidossa.

Kotiympäristössä on omat haasteensa ja vaaransa, jotka on syytä muistaa etätöihin siirryttäessä. Monissa paikoissa saatetaan käsitellä arkaluonteista tai salassa pidettävää materiaalia. Siksi on ehdottoman tärkeää huolehtia omasta tietoturvastaan. Virustorjunta on hyvä tapa turvata etätyöskentelyä, vaikka tilanne muuttuisikin lähitulevaisuudessa.

Pidä perusasiat kunnossa

Jo seuraavilla asioilla tietoturvasi on etätöissä hyvällä mallilla. Käytä virustorjuntaan tarkoitettuja ohjelmia. Usein yritys voi sellaisen tarjota, tai työkoneilla ohjelmistot ovat valmiiksi asennettuina. Ohjelmistot kannattaa aina päivittää uusimpiin versioihin, jotta mahdolliset tietoturvaan liittyvät aukot ovat tilkitty.

Varmista verkkoympäristön turvallisuus

Työnantaja saattaa tarjota työn tekemiseen verkkoyhteyttä. Verkko kannattaa aina laitta salasanan taakse, ja jos nettiboksissa on valmiina salasana, se kannattaa muuttaa uuteen. Ulkopuolisten pääsy nettiisi aiheuttaa mahdollisuuden moneen ikävään asiaan, sekä sinun oman että yhtiösi tietoturvan kannalta. Vastuu on usein työntekijällä, joten todellisen paikan tullen on oltava valmis näyttämään tietoturvan taso.

Ketkä voivat nähdä ruutusi?

Jos samassa taloudessa on muita ihmisiä, joiden ei kuulu nähdä työasioitasi, kannattaa löytää itselle sopiva ja rauhallinen paikka työskentelyyn. Tällöin voit välttää muita näkemästä asioita, joita et työsi puolesta voi muille avata. Lisäksi jos etätyöskentely vaatii näyttösi jakamista, ole varuillaan siitä mitä pidät koneellasi auki. Vaikka paikalla olisi vain muita saman yhtiön henkilöitä, voit vaarantaa itsesi jos välilehdillä on auki henkilökohtaisia tietoja, oli ne sitten osoitteita, maksutietoja tai mitä tahansa tietoa.

Tietoturvaan liittyvissä asioissa kannattaa aina kääntyä myös oman yrityksen puoleen, joka voi tarjota apua oman tietoturvan ja virustorjunnan parantamiseen.