Ethereum kurssi elää kysynnän ja tarjonnan mukaan

0
478
Ethereum kurssi elää kysynnän ja tarjonnan mukaan

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen oli pitkään pienen piirin puuhaa ja he ovat myös onnistuneet nappaamaan suurimpia myyntivoittoja. Suuret massat, eli niin sanottu tuulipukukansa, kiinnostui kryptovaluuttoihin sijoittamisesta vasta parisen vuotta sitten. Nuoret ovat olleet tutkimusten mukaan myös innokkaita sijoittamaan kryptovaluuttoihin, vaikkeivat sijoittaisi osakkeisiin lainkaan.

Yksi suosituista sijoituskohteista Bitcoinin takana on ollut Ethereum. Ethereum on paljon enemmän kuin pelkkä kryptovaluutta. Se on käytännössä alusta, jonka päälle voidaan rakentaa esimerkiksi sovelluksia ja älysopimuksia. Ethereumin kurssi, niin kuin kryptovaluutoille yleistä, elää kysynnän ja tarjonnan mukaan. Vaikka markkinoilla ja kaupankäynnissä yleensä on hyvä asia, että hinta perustuu kysyntään ja tarjontaan, voi tämä malli aiheuttaa kryptovaluuttaan sijoittaville harmaita hiuksia.

Ethereum kurssi kaukana huipustaan

Ethereumin kurssi kävi suuremmillaan marraskuussa 2021, jolloin se oli yli 4600 dollaria. Sittemmin koko kryptoala on kohdannut haasteita ja Ethereumin kurssi juuri nyt osoittaa reilua 1300 dollaria. Tällaiset arvon heilahtelut olisivat osakesijoittamisessa katastrofaalisia, mutta kryptoihin sijoittamisessa volatiliteetit ovat suuria, eikä heikkohermoisen kannata edes harkita sijoittamista niihin.

Kryptovaluutat elävät omaa elämäänsä, eikä ne ole niin herkkiä yleiselle taloudelliselle tilanteelle maailmassa, kuin osakkeet. Tai ainakin näin on jo vuosia uskottu. Bitcoinia on pidetty jopa uutena kultana, joka toimii turvasatamana silloin, kuin pörssikurssit syöksyvät alas.

Asiat pitää laittaa kuitenkin perspektiiviin. Eli onko Ethereumin nykyinen 1300 dollaria sitten huono arvo? No ei varmastikaan, jos siihen sijoitti 1000 euroa silloin, kun sen arvo oli 1 euro. Tällöin 1000 euron sijoituksella olisi saavuttanut nykykurssissa 1,3 miljoonan euron arvoisen potin. Tällaiset sijoittavat pitävät varmasti edelleen sijoitustaan arvossaan, vaikka sen nykyarvo on kaukana parhaasta huipustaan.

Moni kiinnostunut kryptoboteista

Kryptorobottien tavoitteena on hyötyä markkinoiden vaihteluista. Ne toimivat samalla tavalla kuin Forex-kaupankäynnissä käytettävät sijoitustyökalut, eli ne analysoivat jatkuvasti markkinoita ja sijoittavat automaattisesti rahaa havaintojensa perusteella.

Kryptorobotit tekevät markkinapäätöksiä käyttämällä algoritmia, joka on usein suunniteltu tunnistamaan Bitcoinin hinnan liikkeet. Tämän tekniikan avulla robotti voi ennustaa tulevia hintamuutoksia ja näin se voi ostaa ja myydä oikealla hetkellä saadakseen maksimaalisen voiton.

Miten hyviä ja tuloksellisia nämä botit sitten ovat? Monen sijoitusasiantuntijan mielestä ne osaavat analysoida markkinoita jo paremmin, kuin ihmiset. Ihmiset tekevät ison osan päätöksistään myös tunteella, toisin kuin botit.

On monia syitä, miksi kryptovaluutoista on tullut suosittuja. Aika tulee näyttämään, lisääkö botit kryptojen suosiota entisestään. Bottien hyöty piilee myös siinä, että ne sopivat kiireisillekin ihmisille, joilla ei ole aikaa tutustua ja seurata markkinoita aktiivisesti.

Kryptobotin käyttöönotto

Jotta voit käyttää kryptorobottia, sinun on ensin rakennettava siihen oma sijoitusstrategiasi. Käytännössä tämä on melko yksinkertaista, mutta strategian määrittely edellyttää jonkin verran ymmärrystä kryptovaluuttamarkkinoista.

Tee kotiläksysi ennen kuin otat käyttöön kryptorobotin. Ymmärrä esimerkiksi se, mitkä robotit analysoivat kaupankäyntisignaaleja markkinoiden perusteella ja mitkä perustavat analyysinsä hintojen historialliseen liikkeeseen.

On tärkeää valita kryptorobotti, joka on aina ajan tasalla. Ja loppujen lopuksi, koska vastuu rahoistasi on täysin sinun, voit katsoa peiliin vain, jos teet huonoja sijoituksia. Teitpä niitä sijoituksia sitten bottien kanssa, tai ilman.

Louhinnan loppumisella ei suuria kurssivaikutuksia

Ethereumin louhinta loppui 15.9.2022 ja alalla on seurattu tarkasti, millaisia vaikutuksia sillä on Ethereumin kurssiin. Nyt jälkikäteen tarkasteltuna voidaan sanoa, että ei mitään suuria vaikutuksia. Kurssi ei ole heilahtanut jyrkästi suuntaan tai toiseen.

Ethereum oli suunnitellut louhinnasta luopumista jo 2016 vuodesta lähtien, joten mistään uudesta asiasta ei ollutkaan kyse. Käytännössä Ethereum luopui siis proof of work -metodista ja siirtyi käyttämään proof of stake -metodia ja muutos tapahtui ennen kaikkea lohkoketjutoiminnassa.

Hyvää tässä muutoksessa oli ainakin se, että lohkoketjun energiankulutus putosi murto-osaan aiemmasta. Proof of work -metodi on tunnettu siitä, että se vaatii paljon laskentatehoa louhintaan, eli vaikeiden laskutehtävien ratkaisemiseen.

Nyt Ethereum käyttää siis osuustodistukseksi (proof of stake) -menetelmää siirtojen varmistamiseksi. Louhimisen sijaan uudet siirrot varmennetaan käytännössä laittamalla Ether-kryptovaluuttaa pantiksi. Etherin omistajat siis asettava omaisuuttaan pantiksi siirtojen puolesta ja saavat myös palkkion uusista siirroista.

Viisasta säilyttää lompakossa

Ethereumin kaupankäynti tapahtuu kryptovaluuttapörsseissä. Hankittuja valuuttoja voi myös säilyttää näissä pörsseissä, mutta turvallisempaa säilyttäminen on sitä käyttötarkoitusta varten suunnitelluissa digitaalisissa lompakoissa.

Lompakoita on paljon erilaisia, mutta helpointa ne on jakaa kuumiin ja kylmiin lompakoihin. Kuumat lompakot tarkoittavat, että ne ovat kytkettynä nettiin. Tämän ansiosta niiden käyttäminen esimerkiksi treidaamiseen tai maksuihin on kätevää.

Kylmät lompakot sen sijaan eivät ole yhteydessä internetiin. Niiden vahvuus onkin parempi tietoturva. Hakkerin käytännössä mahdotonta päästä sellaiseen digitaaliseen lompakkoon käsiksi, joka ei ole yhteydessä nettiin.

Jos siis aiot säilyttää Ethereumisi digitaalisessa lompakossa, ja varoja harvemmin sijoittamiseen tai maksuihin, on järkevää valita kylmä lompakko. Suosituimmat kylmät lompakot Ethereumille ovat laitteistolompakoita. Jos taas olet aktiivinen sijoittaja ja käytät Ethereum-varojasi usein, kuuma lompakko on todennäköisesti järkevämpi vaihtoehto.

Kurssikehityksen seuranta helppoa

Internet on pullollaan sivustoja, joissa voit seurata reaaliajassa Ethereumin kurssin kehitystä. Mitä paremmin olet kärryillä siitä, mitkä asiat kurssikehitykseen vaikuttavat, sitä viisaampia ratkaisuja osaat todennäköisesti tehdä myös ostamisen ja myymisen suhteen.

Kaupankäyntialustojakin on runsaasti tarjolla ja monet sivustot toimivat nykyisin myös jo suomen kielellä. Ethereumilla ja muilla kryptovaluutoilla treidaaminen onkin tehty jo niin helpoksi, että kuka tahansa netin täysi-ikäinen käyttäjä onnistuu siinä.