Huolehdi tietokoneesi toimivuudesta itse ja säästä rahaa

0
713
Huolehdi tietokoneesi toimivuudesta itse ja säästä rahaa

Monien nykypäivän yrittäjien tarjoamat tuotteet voivat perustua hyvinkin paljon tietokoneeseen. Jos se ei ole suoranaisesti tietokoneeseen liittyvä tuote, oletettavasti kuitenkin käytät tietokonettasi monissa osioissa työpäivääsi. Tietokoneen huoltaminen saattaa olla kuitenkin tyyristä, ja yllättäen usein voit itse korjata asian itse.

Tietokoneen toimivuus tai toimimattomuus voi vaikuttaa todella paljon yrittäjän arkeen. Olit sitten asettamassa tuotteita verkkokauppaasi, tai suunnittelemassa sivustoa asiakkaalle, tietokoneen temppuilu saattaa katkaista ilon lyhyeen.

Käyttöjärjestelmä vaikuttaa paljonkin tietokoneeseesi

Jos tietokoneesi alkaa toimimaan huonolla tavalla, ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkistaa on käyttöjärjestelmäsi. Tietokoneen käyttöjärjestelmä vaikuttaa todella moniin eri osioihin tietokoneessasi. Se on muun muassa vastuussa sovellusohjelmien toimivuudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos mikä vain käyttäväsi ohjelma yhtäkkiä ei toimi halutulla tavalla, kyseessä voi olla juurikin käyttöjärjestelmän aiheuttama ongelma.

Käyttöjärjestelmän uusiminen on kuitenkin hyvin helppoa. Tietokoneessasi on aina valmiiksi jonkinlainen käyttöjärjestelmä. Halutessasi jatkaa kyseisen käyttöjärjestelmän käyttöä voit yksinkertaisesti vain päivittää kyseisen järjestelmän. Usein voit välittömästi huomata tämän jälkeen, kuinka tietokoneesi alkaa taas kerran toimimaan halutulla tavalla.

Valitse sinulle sopivin käyttöjärjestelmä

Vaikka tietokoneessasi on jo oma järjestelmänsä, joissain tapauksissa toinen vaihtoehto voi olla parempi. Esimerkiksi Microsoftin Windows 10 tarjoaa kaksi eri vaihtoehtoa, joista voit valita. Heillä on erityinen Pro versio ammattilaisille, joka voi olla sopiva vaihtoehto sinulle, jos yhtiösi on suuri kokoinen. Heidän Home versionsa on kuitenkin jo kattava, joten sopii pienemmille yrityksille varmastikin.

Ota siis realistinen katsaus siihen, minkälainen on tietokoneesi käyttötapa. Näin voit tietää, mikä käyttöjärjestelmä sopii sinulle kaikista parhaiten. Oikean käyttöjärjestelmän valitseminen voi aiheuttaa yllättävänkin suuria eroja siihen, kuinka tietokoneesi toimii juuri halutulla tavalla.