Voisiko McAfee olla hyvä torjuntaohjelmisto yrityksellesi?

0
906
Voisiko McAfee olla hyvä torjuntaohjelmisto yrityksellesi?

Samalla, kun erilaisten verkon kyberuhkien määrä on lisääntynyt, myös eri virustorjuntaohjelmistojen markkinat ovat kasvaneet. Kaikki ohjelmistot tietenkin yrittävät parhaansa mukaan tarjota asiakkailleen parasta suojausta, mutta näiden ohjelmistojen laadussa on kuitenkin eroja. McAfee on suosittu virustorjuntaohjelmisto, johon monet yrityksetkin ovat luottaneet joka vuosi. Tässä artikkelissa esittelen sinulle tämän ohjelmiston hyviä ja huonoja puolia.

Ilmainen kokeiluversio vs. maksullinen versio

McAfee-ohjelmistosta voi saada laitteelleen sekä ilmaisen kokeiluversion tai siirtyä suoraan maksullisen version käyttöön. Hyvä asia on se, että McAfee-ohjelmiston ilmainen kokeilu sisältää kaikki samat suojausominaisuudet kuin maksullinen McAfee:n Total Protection –ohjelmistokin. Valitettavasti liian monet ilmaiset virustorjuntaohjelmistot tarjoavat laitteelle vain pintapuolisen suojan verkon uhkilta, joten varsinkin yrityksen laitteiden suojauksessa on tärkeää panostaa laatuun. Nykyajan kyberuhkilta pitää suojautua usealla eri tasolla, mihin kaikki ilmaiset virustorjuntaohjelmistot eivät kykene.

McAfee-ohjelmiston ilmainen kokeilu antaa mahdollisille asiakkaille 30 päivää aikaa tutustua ohjelmistoon rauhassa ennen kuin investoi siihen mitään. Näin yrityksenomistajana voit varmistua ohjelmiston laadusta ja ominaisuuksista ja pohtia, mikäli se olisi sopiva juuri sinun yrityksellesi.

Hinta-laatusuhde

McAfee:n maksullinen Total Protection –ohjelmisto on tällä hetkellä alennuksessa, joten siitä ei tarvitse maksaa koko hintaa. Sinun on kuitenkin mietittävä, mikäli kyseinen virustorjuntaohjelmisto sopii budjettiisi, ja mikäli se tarjoaa hintansa arvoisen suojauksen. Yleiselle vilkaisulla vaikuttaa siltä, että ohjelmiston hinta vastaa hyvin palvelun laatua monilla eri osa-alueilla, mutta ohjelmistoa on kuitenkin kokeiltava ennen maksua.

Virustorjunta

McAfee-ohjelmiston virustorjunta toimii usealla eri tasolla, sillä ohjelmisto tarkistaa virukset reaaliaikaisesti, tarvepohjaisesti sekä ajoitetusti. Näin voit halutessasi antaa ohjelmiston toimia taustalla samalla, kun käytät laitetta työtehtäviä varten ja voit myös tarkistaa virukset manuaalisesti tai ajoitetusti, mikäli sille tuntuu olevan tarvetta. Riippuen yrityksestäsi, laitteisiin kohdistuu enemmän tai vähemmän viruksia, joten niiden suojauksen on oltava tarpeeksi hyvällä tasolla. McAfeen monitasoinen virussuojaus voi siis toimia hyvin monien eri yritysten tapauksessa.

Lisäksi ohjelmistolla on viruksentorjuntalupaus, joka takaa sen, että mikäli laitteellesi sattuu pääsemään virus, McAfee-ohjelmiston työntekijä tulee poistamaan sen. Jos tämän lupauksen pitäminen epäonnistuu, asiakas saa rahat takaisin McAfee-tuotteesta.

Hakkereilta suojaaminen ja VPN

Virusten lisäksi myös hakkerit ovat verkon ainainen riesa, joilta on tärkeää pystyä suojautumaan. McAfee-ohjelmisto lupaa suojaavansa laitteet myös hakkereilta usealla eri tasolla ja tarjoaa apua tilanteeseen, missä laitteesi on joutunut hakkeroinnin kohteeksi. Varsinkin, jos yrityksesi työskentelee arkaluontoisten tietojen kanssa, on erittäin tärkeää, että laitteet suojataan tarpeeksi hyvin. Ei olisi myöskään mukavaa, jos yrityksesi laitteiden salasanoihin tai muihin tilitietoihin pääsee joku ulkopuolinen käsiksi, sillä se voi vaikuttaa suoraan yrityksesi menestykseen. On siis hyvä, että McAfee on panostanut hakkereilta suojautumiseen.

McAfee-ohjelmistolla on suojattu VPN-yhteys, jonka avulla yrityksesi laitteilla voi surffata ilman, että ulkopuoliset pääsisivät käsiksi datavirtaasi tai salasanoihisi. Näin myös hakkerien on haastavampi päästä tunkeutumaan laitteeseesi.

Tietojen suojaus kaikilla laitteilla

McAfee Total Protection –tarjoaa hyvän tietojen suojauksen kaikilla laitteilla; tietokoneilla, tablettilaitteilla ja älypuhelimilla. Koska verkossa asiointi ei tapahdu nykyään vain tietokoneella, on hyödyllistä suojata myös muut yrityksesi käyttämät laitteet.

Ei ole myöskään väliä, onko puhelin Android vai iPhone, sillä kaikenlaisille laitteille löytyy oma versionsa, joka suojaa nimenomaa siihen laitteeseen kohdistuvilta uhkilta.

Hyvälaatuinen ja monitasoinen suojaus

Yleisesti voisi sanoa, että McAfee:n Total Security –ohjelmisto tarjoaa hyvälaatuisen ja monitasoisen suojauksen, jota muiden virustorjuntaohjelmistojen on hankala voittaa. McAfee-ohjelmistoon on kuitenkin tutustuttava ensin ilmaiseksi, jotta tietää, mikäli se sopii oman yrityksen tarpeisiin ja budjettiin. Lue lisää ohjelmistosta, jotta pystyt selvittämään sen sopivuuden omiin tarpeisiisi.